Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ξανά στον ουρανό του Λονδίνου το φουσκωτό γουρούνι των Pink Floyd !


Το τεράστιο φουσκωτό γουρούνι που εμφανιζόταν στο εξώφυλλο του άλμπουμ «Animals» του συγκροτήματος Pink Floyd «πέταξε» και πάλι πάνω από το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο του Μπάτερσι στο Λονδίνο για μια γρήγορη φωτογράφηση, 35 χρόνια μετά την κυκλοφορία του δίσκου.



Η «πτήση» του φουσκωτού γουρουνιού, μήκους εννέα μέτρων, που είναι αντίγραφο του πρωτότυπου χοίρου που είχε το παρατσούκλι «Algie», οργανώθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας «Why Pink Floyd?» (Γιατί οι Πινκ Φλόιντ;) που συνοδεύει την κυκλοφορία της ανθολογίας του ροκ γκρουπ σε νέα εκδοχή με ψηφιακή επανεπεξεργασία.



Πριν από δύο εβδομάδες, «το αυθεντικό γουρούνι, από νεοπρένιο, κηρύχτηκε επισήμως ακατάλληλο για πτήση», επειδή είχε διάφορες τρύπες, και «ένα αντίγραφο του από PVC κατασκευάστηκε ειδικά για την περίσταση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του συγκροτήματος, το οποίο σχηματίστηκε το 1964.



Το 1976, ένα απροσδόκητο περιστατικό είχε προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους φωτογράφους, καθώς το φουσκωτό γουρούνι ξέφυγε από το σχοινί που το συγκρατούσε, υψώθηκε ψηλά στον αέρα και τελικά έπεσε σε ένα χωράφι στο Κεντ, νοτιοανατολικά του Λονδίνου.





Διαβάστε περισσότερα http://24newslines.blogspot.com/2011/09/pink-floyd.html#ixzz1Z5OfZ11Q

Δεν υπάρχουν σχόλια: